5 روش قانونی محاسبه حق الزحمه وکیل ملکی تهران|مشاوره رایگان با وکیل متخصص ملکی

حق الزحمه وکیل ملکی تهران موضوع مهمی است که باید قبل از سپردن پرونده توافق شود. با توجه به اینکه قیمت مسکن در

توسط مدیر سایت در 18 تیر 1402

حق الزحمه وکیل ملکی تهران موضوع مهمی است که باید قبل از سپردن پرونده توافق شود. با توجه به اینکه قیمت مسکن در شهرک غرب و یا سایر مناطق تهران و شهرستان بسار بالاست . بنابر این بهتر است قبل از بستن هر قرارداد قولنامه ای بین خود و دیگران و هرگونه امضا با یک وکیل ملکی مشورت نمایید تا متضرر نشوید.

یکی از پر هزینه ترین حوزه ها برای گرفتن وکیل حوزه ملک است. از طرفی در زمان پیش آمدن مشکل فرد ممکن است ملک و سرمایه عظیمی از خود را از دست بدهد. پس لازم است حتما وکیل خوب و کار بلدی را پیدا کند تا با اطمینان کارش را از پیش ببرد و دوباره ملکش را پس بگیرد.

برخی وکلا بسیار بی انصاف بوده و مبالغی غیر عادی برای حق الزحمه پیشنهاد می دهند که در حد تخصص آن ها نیست. اما با آگاهی بیشتر و تحقیق می توان وکیل منصف و مناسبی انتخاب نمود.

 

مقدار حق الزحمه وکیل ملکی تهران

در رابطه با چگونگی دریافت و حساب کردن هزینه یک وکیل معمولاً میان وکلا رایج است. که بعد از مشخص کردن مبلغ و رسیدن توافق بر سر آن یک دوم از آن را در ابتدای کار دریافت می‌کنند. نکته مهم و سوالی که بسیاری از افراد می‌پرسند این است که آیا وکیل می‌تواند تضمین به نتیجه رساندن پرونده دهد یا خیر ؟

باید دقت شود که قرار داد وکیل جدا از نتیجه پرونده است و هیچ وکیلی حتی اگر جزو بهترین ها هم باشد ، همیشه موفق به نتیجه مورد نظر موکل نمی‌شود . پس اگر وکیلی زمان عقد قرارداد به شما گفت که تضمین می‌دهم کارش قانونی نیست.

حق الوکاله وکیل حقوقی طبق آیین نامه

هزینه حق الزحمه وکیل ملکی تهران در واقع پولی است که موکل در ازای انجام وکالت به وکیل می‌دهد . نکته مهم در اینجا این است که میزان هزینه یک وکیل در پرونده‌های کیفری تسخیری معاضدتی و حقوقی با هم فرق دارد . و همچنین نوع وکلا هم هزینه‌هایشان متفاوت است . قوه قضاییه در سال ۹۸ تا حدی میزان حق الوکاله را تعیین نمود .

در این قانون بسیار ریز به مطالبی چون حق مشاوره وکیل و حتی هزینه سفر وکیل نیز اشاره شد. اما به دلیل اینکه پرونده‌های حقوقی هیچ یک مثل هم نیست و شرایط و ضوابط آنها با هم فرق دارد ملاک اصلی توافق بین دو طرف وکیل و شخص موکل است. طبق ماده ۲ قانون در رابطه با هزینه یک وکیل قرارداد حق الوکاله میان وکیل و موکلش اعتبار قانونی دارد.

توافق بر روی حق الوکاله وکیل با موکل

با توجه به نوع اختلاف و دعوا و پرونده متفاوت است. باید دقت کنید که حق الزحمه وکیل ملکی تهران  و وکلای حقوقی مسلماً با وکلای کیفری فرق دارد. وکیل لازم است که قبل از هرگونه شروع قرارداد بین خود و موکلش ابتدا در رابطه با هزینه و حق الزحمه صحبت کند .

در رابطه با نوع پرونده به موکل خود توضیح دهد مسلماً نوع پرونده سختی آن میزان پیچیدگی آن تخصص وکیل و موضوع پرونده همه و همه تعیین حق الوکاله یک وکیل موثر است مثلاً یک وکیلی که تازه کار است مسلماً حق الزحمه او از وکیلی که سال‌های سال پرونده‌های مشابهی را قبول کرده متفاوت است.

طبق قانون ، وکیل موظف است تمام این موارد را در قرارداد ذکر کند. و میزان پرداخت و نحوه پرداخت و مراحل آن را ذکر نماید. پرداخت حق الوکاله یک وکیل معمولا در عرف به این صورت است ۵۰ درصد از حق الزحمه در ابتدای کار و نیمی از حق الزحمه در آخر کار پرداخت می‌شود.

و مرحله به مرحله در طی کار برای موکل خود توضیح دهد که پرونده در چه مرحله‌ای است و چه روندی را طی کرده است. و تمام این موارد توافقی است و باید در قرارداد ذکر شود.اختلافات ملکی حقوقی و مانند آن در شرایط مختلف حق الزحمه‌های متفاوتی دارد . برای مثال در اختلافات مالی اگر بنا باشد طبق تعرفه سال ۱۴۰۱ حساب کنیم شرایط زیر برقرار است:

  • اختلافات مالی مربوط به تمام موضوعات مالی می‌باشد. البته قابل ذکر است که موضوع این اختلافات ممکن است برای صاحب دعوا سود داشته باشد و ملکی را به دست آورد.
  • دقت کنید که اگر در یک اختلاف مالی فرایندش در دادگاه بلاتکلیف انجام گیرد و پرونده به نتیجه قطعی نرسد میزان حق الزحمه وکیل ۱۰ درصد از بهای خواسته شده است و بهای خواسته شده همان مبلغی است که در قرارداد به آن توافق کرده اند.

در اختلافات مالی در رابطه با هزینه وکیل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اگر مقدار مبلغ خواسته شده تا ۵۰ میلیون تومان باشد تعرفه وکیل ۸ درصد از مبلغ خواسته شده است.
  • اگر مبلغ خواسته شده بین ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان باشد تعرفه ۵ درصده مبلغ خواسته شده است.
  • اگر مبلغ خواسته شده بیشتر از ۲۰۰ میلیون تومان تا یک میلیارد باشد تعرفه وکیل ۵ درصد مبلغ خواسته شده است.
  • و اگر مبلغ خواسته شده از ۱ تا ۳ میلیارد تومان باشد نرخ تعرفه ۴ درصد بهای خواسته شده است و در آخر اگر مبلغ از ۳ میلیارد تومان به بالا باشد درصد آن به عنوان تعرفه در نظر گرفته می‌شود.

آنچه در بالا ذکر شد میزان محاسبه حق الزحمه یک وکیل در اختلافات مالی می‌باشد . در اختلافات مالی معمولاً میزان مبلغ ملک یا مالی که قرار است بازپس گرفته بشود مشخص است . بنابراین تعرفه آن را راحت تر می‌توان حساب کرد.

هزینه وکیل در مراجع غیر قضایی

در رابطه با حق الزحمه وکیل ملکی تهران در بالا ذکر شد. هزینه یک وکیل در مراجع غیر قضایی باید گفت که هزینه وکیل مراجع غیر قضایی مانند دیوان عدالت اداری به این صورت محاسبه می‌شود که ۶۰ درصد در دعوای بدوی و ۴۰ درصد در دعوای تجدید نظر پرداخت می‌شود.

هزینه وکیل در امور اجرایی

در رابطه با امور اجرایی هزینه یک وکیل در دادگاه و شعبه‌های اجرایی به این صورت محاسبه می‌شود که تقریباً ۲ نسبت به �کومان به یا مورد اجرا مشخص می‌شود

آیا حق الزحمه وکیل پایه یک با پایه ۲ تفاوتی دارد ؟

در تعیین حق الزحمه وکیل ملکی تهران بین پایه یک بودن و پایه دو بودن فرقی ندارد. میزان حق الزحمه یک وکیل پایه یک و پایه ۲ تفاوت چندانی ندارد و بیشتر به نوعی در حد یک اسم می‌باشد . چرا که در وکالت بعد از دانش آکادمیک وکیل ، میزان تخصص و تجربه او در رابطه با پرونده‌های مرتبط با موضوع شما بسیار مهم است.

هرچه وکیل در رابطه با موضوع شما پرونده‌های بیشتری را بررسی و دفاع کرده باشد ، تجربه بیشتری داشته و در نتیجه می‌تواند در زمان‌های بحرانی اقدامات مقتضی انجام دهد. تفاوت اصلی وکیل پایه یک با وکیل پایه ۲ فقط در حق شرکت کردن در محاکم حقوقی است . برای مثال وکیل پایه ۱ می تواند هر پرونده چه کیفری و چه حقوقی را در دادگاه‌ها برده و دفاع کند .ولی وکیل پایه ۲ فقط می‌تواند در دادگاه‌های کیفری حاضر شود و از جرایم تعزیری دفاع کند.
سخن آخر اینکه بهتر است زمانی که نیاز به یک وکیل دارید ابتدا خوب مطالعه کنید و شتاب زده عمل نکنید و پس از دانستن شرایط و ضوابط لازم برای گرفتن یک وکیل و آشنایی با نحوه تعیین نرخ و حق الوکاله آنها و مفاد لازم الذکر در قرارداد اقدام به بستن قرارداد با یک وکیل و امضای آن نمایید.



منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن